Se alt Lisboa har å by på med leiebil

Se alt Lisboa har å by på med leiebil

Med gammel sjarm, strender, behagelig klima og rimelige priser, er Lisboa en perle som venter på å bli avdekket. Portugals største by og hovedstad er omtrent på størrelse med Oslo, men føles større og langt mer eksotisk. Byen ligger i et kupert landskap, hvor trikk nummer 28 fører deg gjennom trange smug med sjarmerende hus fra middelalderen. Selve bykjernen lar seg utforske til fots, men områdene rundt har også mye å by på. Å leie bil i Lisboa er både enkelt og behagelig priset.

Turist i Lisboa

Lisboa er byen for deg som elsker å nyte livet. Trange, sjarmerende smug og små, bortgjemte barer. Loppemarkeder og småbutikker med fokus på gjenbruk og lokalt design. Vinsmaking og nydelig sjømat. I gamlebyen Alfama finner du smale smug og labyrint-aktig gater, hvor klesvasken henger på snorer som går på kryss og tvers over de skjeve brosteinene. Blir du sliten av oppoverbakkene kan du sette seg på en fortauskafé og ta en kald cola, eller finne en av de tilbaketrukne barene for en iskald pils.

I Lisboa kan du gå på vinsmaking og spise fersk sjømat rett fra havet. Det arrangeres ofte forskjellige typer markeder rundt omkring i byen, særlig på lørdager. Tyvenes marked, Feira da Ladra, er det største og mest berømte loppemarkedet i Lisboa, og har en historie med røtter helt tilbake til 1200-tallet. Her kan du finne tradisjonell portugisisk keramikk, kinesisk porselen, gamle bilder og unike klær og interiørartikler. Husk at det er lov å prute når du er på skattejakt på markedet.

  • Alfama
  • Bortgjemte barer
  • Tyvenes marked

Portugisisk stemning

Se alt Lisboa har å by på med leiebilPortugal er en mindre vanlig feriedestinasjon for reiselystne nordmenn enn nabolandet Spania, men det betyr ikke at Portugal har mindre å by på. Vil du oppleve den autentiske portugisiske stemningen, så kan det være lurt å investere i en leiebil som tar deg litt utenfor den vanlige turistløypa. Områdene rundt Lisboa byr på frodig natur i kupert terreng, gamle europeiske ruiner, buktende elver og søvnige småbyer som alle har hvert sitt torg. Smilende mennesker og lange, late feriedager venter på deg.

Fado, den tradisjonsrike og triste portugisiske musikken, akkompagneres vanligvis av gitar. I en by som Lisboa, med fargerikt og trendy design, er fado er nydelig kontrast til det unge og urbane. Den portugisiske sjelen har mange fasetter, og ønsker du å komme i den rette stemningen, så dra gjerne til områdene hvor lokalbefolkninger er. Porto kan også være et godt alternativ for den reiselystne, med sine vakre farger, en langstrakt havn, sjarmerende kaféer og unike småbutikker med portugisisk brukskunst og design.

Utenfor allfarvei

Har du god tid og besøker du Lisboa med bil, har du en gyllen mulighet til å utforske områdene som ligger litt utenfor allfarvei. En drøy halvtimes kjøretur fra hovedstaden finner du Estoril og Cascais. Dette er søvnige og sjarmerende badebyer som har små strender med finkornet sand. Cascais er en liten og avslappet fiskelandsby, mens Estoril er hakket mer elegant. Her finnes det både kasino og eksklusive restauranter. Dette er populære reisemål blant lokalbefolkningen, som gjerne reiser hit om sommeren når solen virkelig varmer.

Den vakre byen Sintra står på UNESCOs verdensarvliste og ligger bare 2,5 mil utenfor Lisboa. Vinsmaking i Sintra er en opplevelse som det er verdt å få med seg. Her oppe i fjellene bak Cascais finner du fantastiske portugisiske slott, eventyrlige palasser og sjarmerende vingårder. Byen er berømt for sin romantiske arkitektur, men du kan også dra på vinsmaking på en av de mange vingårdene i området. Et besøk på gården Collares Vuiva Gomes kan varmt anbefales. Glem ikke å ta med et par flasker vin hjem.

  • Badebyer
  • Vingårder
  • Slott og palasser

Leiebil i Lisboa

Se alt Lisboa har å by på med leiebilFra Norge tar det cirka fire timer å fly direkte til Lisboa, og både SAS og Norwegian tar deg dit. Flyplassen Portela lufthavn ligger cirka 5 kilometer utenfor Lisboa, og derfra tar det ikke mer enn i underkant av 30 minutter å kjøre bil til sentrum. De store og seriøse leiebilselskapene er selvfølgelig representert på flyplassen, du kan for eksempel starte ditt portugisiske eventyr hos leiebilfirmaet Avis eller leiebilportalen leiebilportugal.no. Et rimelig og populært syd-europeisk alternativ er selskapet Centauro rent a car.

Det er trygt og lettvint å kjøre bil i Portugal. Utenfor de største byene er det som regel lite trafikk og lett å komme seg rundt. Mens du passerer vingårder, sandbanker eller hvite, lave hus, kan du lytte til fado, tradisjonell portugisisk folkemusikk, på radioen. Selv om det finnes lokale leiebilforretninger over hele Portugal, lønner det seg alltid å bestille leiebil på nett før du drar hjemmefra. En sammenligningstjeneste som Expedia gjør det enkelt og lettvint å finne den billigste leiebilen, allerede før du forlater hjemlandet.

  • Portela lufthavn
  • Sammenlign priser på forhånd

Mat og drikke

Uansett om du skal være i Lisboa i en dag, en langhelg, en uke eller en hel måned – i Lisboa kan du legge ut på en kulinarisk reise. Prøv gjerne den tradisjonelle portugisiske maten, som hjemmelagede chorizo-pølser eller en kremaktig bacalhau dourado. Dette er en bacalao som har sin opprinnelse fra Bairro Alto, et av de eldste nabolagene i Lisboa. Grillet fisk, eller biff som er marinert i rødvin er også portugisiske spesialiteter som du ikke har lyst til å gå glipp av.

Lisboa kan by på restauranter og kaféer som passer for enhver smak og lommebok. Restauranten Eleven ligger rett ovenfor Parque Eduardo VII, og kan vise til både fantastisk utsikt og den eneste Michelin-stjernen i Lisboa. Ønsker du en rimelig restaurant som tilbyr tradisjonelle portugisiske retter, så er Bota Alta i bydelen Bairro Alto et populært valg. Du bør også smake på eggekremterten Pastéis de Belém, et velsmakende portugisisk bakverk, som blant annet selges på det populære bakeriet Antiga Confetairia de Belém.