Se alt Lisboa har å by på med leiebil

Ingen mer taxi – ta leiebil rett fra flyplassen

Når du skal på ferie og endelig har landet på flyplassen, finnes det mange transportmuligheter som vil ta deg til ditt overnattingssted. Mange velger å bruke taxi-tjenester som sitt framkomstmiddel, men dette kan fort bli en dyr og stressende affære. Det første du må gjøre er å finne en taxi-kø og håpe at sjåføren kan ta deg til din destinasjon – ligger hotellet ditt langt fra flyplassen, er det ikke sikkert at sjåføren vil kjøre hele strekningen.

Men er det en holdbar start på ferien om det å stille seg i kø er det første en gjør? Ofte rekker du ikke engang å se seg om etter en kø, for det er nok av sjåfører som tilbyr deg taxi lenge før du engang har sett terminalens utgangsdør. Det er uoversiktlig å spontant måtte ta stilling til slike tilbud, og du kan nesten ikke unngå å tenke «blir jeg lurt til å betale blodpris?»
Hva med leiebil i stedet?
En reise utenlands er som å dra på eventyr. Du kommer til et sted du ikke har vært før, med løfte om å oppleve noe nytt. Hva er da bedre enn å bokstavelig talt sette seg i førersetet for opplevelsene, ta full kontroll og sette kursen mot reisens mål i egen bil? Med leiebil kan du gjøre nettopp det, uten å stå i kø eller lure på hva det skal koste.

Ferie skal jo være nettopp ferie – frihet og det å slippe stress. Med leiebil får du alt dette, der du i din egen takt rusler forbi flybusser, taxi-køer og forvirrede folkemengder. Ikke bare er det tidseffektivt å slippe og lete etter transportmiddel – som mange ganger kjører melkeruta innom hvert eneste hotell du kan tenke deg. Men med egen bil får du satt gullkant på turen. Med vinduene nede og musikk på stereoen kan du ta fatt på turen med stil.
Ha oversikt over forsikringene dine
Nær sagt alle flyplasser har kjente bilutleiere å velge mellom, så det er ikke vanskelig å finne alternativer når du sitter hjemme i stua og planlegger turen. Vi sier «kjente bilutleiere», for hvis du velger en billig, ukjent aktør kan det ifølge NAF fort bli dobbelt så dyrt. På den andre siden er de fleste reiselystne allerede grundig forsikret, så da kan du spare penger ved å takke nei til ekstra kostnader som utleieren som regel tilbyr.

Mange har forsikringer via kredittkortet sitt, og ulike forsikringer dekker også mange aspekter av utenlandsreiser, så ta en kikk på avtalene dine slik at du med sikkerhet kan takke nei til ekstra kostnader som bilutleierne gjerne vil at du skal skrive under på. Bladet Motor skriver at bilutleierne ikke viser hele bilens pris, men hvis du vet hvilke tilleggstjenester du allerede har dekning for blir du ikke overrasket av tilleggstjenester og annet. Velg seriøse selskaper som Avis eller Hertz.
Reis på dine vilkår
Leiebiler er ofte utstyrt med GPS, så det er enkelt å finne fram til dit du skal. Og reiser du i Europa kan du til og med ta hjelp av navigering via telefonen din, uten at det koster ekstra for databruk. Så da er det bare å sette seg bak rattet og ta det i ditt eget tempo, med full frihet til å ta deg akkurat dit du vil – slik at du får maksimalt ut av turen.